maanantai 27. toukokuuta 2024

Tulppaani talouspaperirullan hylsystä

Ajattelin tehdä oppilaiden kanssa viimeisellä kouluviikolla vielä tulppaaniaskartelun käyttäen talouspaperirullan hylsyä askartelun pohjana. Onneksi kokeilin ensin itse tehdä askartelun, sillä huomasin leikkaamisvaiheessa, että se olisi varmasti liian raskasta pienemmille oppilaille. Leikkaamista varten painoin talouspaperirullan hylsyn littanaksi ja leikkasin tehden ensin kukkaosan, sitten varren ja lopuksi molemmille sivuille lehdet.


Leikkaamisen jälkeen maalasin tulppaanin pullovärejä käyttäen. Maalaamisessa taas huomasin, että ohut varsi kostuttuaan taittui helposti hylsyn taitosten kohdalta ja se aiheutti hienoista haastetta maalaamiseen. Tämäkin olisi voinut olla pienten oppilaiden kanssa liian hankalaa, sillä vain pitämällä tulppaania alaspäin varsi ei taittunut. Pullovärien kuivuttua tulppaanin varsi pysyi onneksi hyvin pystyssä.


Nämä tulppaanit olisivat olleet kauniit koristeet kevätjuhlassa, mutta tänä vuonna ne jäivät minulta luokan kanssa tekemättä. Suosittelen niiden tekemistä isompien oppilaiden kanssa, sillä lopputulos on mielestäni kaunis ja isompi määrä tulppaaneja olisi varsin näyttävä kevätjuhlakoristus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti