sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Kulmamerkki

Nettiä selaillessani löysin hauskan idean hieman erilaisesta kirjanmerkistä. Se oli kirjan kulmaan laitettavaksi tehty merkki. Kehittelin siitä oppilaita ajatellen muutaman hassun olentomerkin ja lisäksi askartelin muutaman aikuisempaankin makuun sopivan kulmamerkin. Ystävänpäivän lähestyessä tällaisia kirjanmerkkejä voisi tehdä vaikka ystävänpäiväkortin mukana lähetettäväksi tai antaa vain sellaisenaan.


Kaavan kulmamerkkiä varten saat helposti piirtämällä kolme neliötä ylhäällä olevan kuvan mallin mukaan. Itse tein neliöiden sivuista 5 cm pitkiä, mutta sivujen pituutta voi halutessaan muuttaa. Neliöiden piirtämisen jälkeen leikkasin irti varsinaisen mallin, johon jäljelle jäi siis yksi kokonainen neliö ja kahdestä muusta neliöstä puolikkaat. 


Mallin avulla on helppo piirtää erilaisia pohjia kulmamerkille. Neliön sisälle voi liimata koristepaperin ja sen jälkeen neliön päällä olevat kolmiot taitetaan alas ja liimataan toisiinsa kiinni. Kulmamerkistä voi tehdä monenlaisia variaatioita värejä ja paperin laatua vaihtamalla.  


Yksinkertaisemmin ja nopeammin kulmamerkin saa tehtyä kirjekuoren avulla. Kirjekuoren nurkan päälle voi liimata esimerkiksi koristepaperista tehdyn sydämen ja sen jälkeen leikata nurkan sydämen mallin mukaisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti