maanantai 31. elokuuta 2015

Omenasaalis

Tämän syksyisen työn idean sain vanhasta koulutyöstäni. Työtä varten täytyy ensimmäisenä kerätä muutama erilainen omenapuun lehti, jotka voi halutessaan laittaa vähäksi aikaa painon alle suoristumaan. Kun lehdet ovat valmiita käytettäviksi, laitetaan niistä muutama tai yksi kerrallaan A3-kokoisen vesiväritykseen soveltuvan paperin alle ja niiden päältä väritetään lappealla pidettävällä vihreällä vahaliidulla. Näin saadaan aikaiseksi omenille sopiva lehtikasa.


Tämän jälkeen laveerataan samanlaiselle A4-kokoiselle paperille omenan värisellä vesivärillä. Laveerauksen kuivuttua paperista leikataan pyöreällä paperileikkurilla muutamia omenoita. Omenat voi myös piirtää mallin kanssa ja leikata, jos sopivaa paperileikkuria ei ole käytettävissä.


Sopivassa välissä myös A3-kokoinen lehtipaperi laveerataan vihreällä vesivärillä. Vanhassa koulutyössäni tausta oli laveerattu sinisellä ja toki sekin sopii mainiosti omenapuun taustaksi. Vihreän taustan valitessani ajattelin, että nämä omenat on kerätty nurmikolla olevan lehtikasan päälle. Lopuksi laveerauksen kuivuttua liimataan pyöreät omenat siis lehtikasan päälle.


Tässä vielä kuva kouluaikanani tekemästä työstäni, jossa tausta on laveerattu sinisellä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti