maanantai 3. syyskuuta 2018

Kirjanmerkkejä Hama-helmikuvioista

Luin jokin aika sitten hyvän artikkelin lapselle ääneen lukemisesta. Arikkelia on linkitetty muutamassa seuraamassani Facebook-ryhmässä ja ystävieni parissa. Se löytyy lukukeskuksen sivuilta ja on ajankohtaista koulun näkökulmasta varsinkin näin syksyllä. Artikkelin myötä muistin, että syksyisin minulla on ollut tapana tehdä oppilaiden kanssa kirjanmerkit, joten lähdin miettimään uusia kirjanmerkki-ideoita.

Olen katsellut monia kivoja Hama-helmikuviomalleja tyttärelleni ja ajattelin, että niistä voisikin tehdä kirjanmerkin. Oppilaat voisivat valita haluamansa Hama-helmikuvion etsimällä itse netistä tai opettajan antamista malleista. Isompien kanssa voisi suunnitella ruutupaperille itsekin halutunlaisen kuvion. Kuvion tekemisen jälkeen sen voi liimata esimerkiksi maalatun jäätelötikun päähän tai siihen voisi tehdä varren myös Hama-helmistä. Molemmat kirjanmerkit kävisivät hyvin myös lukutikusta.
Jos joku opplas innostuu enemmänkin näiden kirjanmerkkien tekemisestä, on niitä helppo tehdä kotona lisää, kunhan vain löytyy itseltä tai kaverilta välineitä Hama-helmillä askarteluun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti