lauantai 1. syyskuuta 2018

Matikkasukat

Matikan laskujonoja voi harjoitella pienten oppilaiden kanssa monella eri tavalla ja  oppilaat voivat tehdä myös itse harjoitusmateriaaleja. Kahden hypyillä laskemisen harjoittelussa voi käyttää apuna vaikka sukkapareja, jotka on helppo askarrella tai tehdä tietokoneella. Näin syksyn tullessa voisi ajatuksena olla vaikka oman villasukkaparin suunnitteleminen ja askarteleminen tarjolla olevista materiaaleista. 

Itse koitin tehdä mallisukkani Paint-ohjelmalla ja se osoittautuikin haastavammaksi kuin muistelin. Hiirellä piirtäminen oli varsin haparoivaa mutta toisaalta hauskaa ja jäljestä tuli hieman hassun lapsenomaista. Värittäminen taas oli mukavan helppoa. Ja kun yksi sukka oli valmis, sen pystyi kopioimaan toiseksi sukaksi. Sitten vain printtaus ja leikkaamaan. Printtaamisen jälkeen oli helppo vaihtaa sukkien värejä ja tulostaa tarpeellinen määrä matikkasukkia omaan varastoon. 


Luulen, että alkutahimisen jälkeen tämä onnistuisi pientenkin oppilaiden kanssa hyvin ja olisi oppilaista varmasti hauskaa puuhaa.

Omista mallisukistani tulostin viidet erilaiset versiot, joten niiden kanssa pääsee harjoittelemaan vain kymmeneen saakka laskemista. Lisäämällä mukaan lasten tekemät sukat pääsee laskemista jatkamaan pidemmälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti