sunnuntai 7. huhtikuuta 2019

Kaksipuolinen pääsiäisaskartelu

Selailin netissä taas ideoita pääsiäisaskarteluihini ja törmäsin piirrettyyn munanmuotoiseen tipuun. Sain siitä ajatuksen tähän kaksipuoliseen työhön, jonka voi toteuttaa halutessaan toki vain osin. 

Työtä varten tarvitaan ensimmäiseksi noin A5-kokoinen pala paperia, kartonki on  työn kaksipuolisuuden takia parempi vaihtoehto. Paperille piirretään pääsiäismuna ja se leikataan. Tämän jälkeen piirretään ja leikataan tipua varten siivet, jalat, nokka sekä silmät. Nämä liimataan paikoilleen ja piirretään vielä tussilla nokan keskiviiva sekä kiehkura tipun päähän. 


Jos haluaa jatkaa työn kaksipuoliseksi, käännetään työ ja otetaan erilaisia väripaperisuikaleita, joista leikataan koristeita pääsiäismunalle. Tällaisessa askartelutyössä on mukava käyttää kuviosaksia ja kuvioleikkureita, jos niitä sattuu vain löytymään. Niiden kanssa voi tehdä hauskoja koristeita, jotka sitten liimataan pääsiäismunaan. 


Lopuksi vielä lanka neulalla pääsiäismunan yläosan läpi ja iloisen pääsiäiskoristeen saa roikkumaan vaikka ikkunalle. Näin ilmavirta pääsee kääntelemään koristetta ja sen molemmat puolet tulevat kivasti näkyviin.


Pääsiäismunan ja tipun voi helposti suunnitella itse, mutta tekemäni kaavat löytyvät tästä, jos haluaa kokeilla askartelua niiden avulla.

2 kommenttia:

  1. Hei nää ideat näytänkin huomenna töissä ja taidammekin ne toteuttaa pääsiäiseksi lasten kanssa :) Aurinkoista sunnuntaita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos viestistäsi ja anteeksi, että nyt vasta pääsen vastailemaan! Toivottavasti lapset innostuivat näiden tekemisestä. :) Ihanaa pääsiäisen aikaa! :)

      Poista