lauantai 21. maaliskuuta 2020

Pääsiäismuna sormiväreillä

Siirryimme tekemään lasten kanssa pääsiäisaskarteluja ja tutkiessani askartelulaatikoitani löysin tyttäreni vanhat vaaleansävyiset kimallesormivärit, joita päätimme käyttää pääsiäismuna-askarteluumme.

Ensimmäiseksi printtasin paksumalle valkoiselle A4-kokoiselle paperille pääsiäismunan ääriviivat niin, että sen kaikille reunoille jäi tyhjää tilaa. Sitten laitoimme yhdessä pienent kasat kimallevärejä pääsiäismunan toisen reunan vierelle, otimme pitkät viivoittimet ja vedimme niillä lastamaisesti värit pääsiäismunan ylitse. 




Raidallisen pääsiäismunan kuivuessa valitsimme työlle vihreän taustapaperin ja leikkasin ne sopivan kokoisiksi. Ylimääräiseksi jäänestä vihreästä paperista leikkasimme hieman rairuohoa koristelua odottamaan. Leikkasimme myös muutamia kukkasia odottamaan liimaammista.

Pääsiäismunan värien kuivuttua liimasimme ensin pääsiäismunan taustapaperille ja sen jälkeen rairuohon suikaleet työn alaosaan. Tässä välissä annoimme työn kuivua hetken painon alla ja vasta sitten liimasimme kukkaset työn alaosaan koristeeksi. Viimeistelimme kukkaset silkkipaperikesikiöillä ja minä taivutin vielä omasta työstäni hieman rairuohon sekä terälehtien päitä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti