keskiviikko 10. helmikuuta 2021

Helppo sydänkoriste piipunrassista

Teimme lasten kanssa kivan pienen sydänkoristeen piipunrassista kuopuksen muskariopettajan antamia ohjeita mukaillen. Askartelu oli helppo tehdä pienemmänkin kanssa ja siitä tuli kaunis koriste, jonka molemmat lapset innoissaan ripustivat omaan huoneeseensa sen valmistuttua.

Ensimmäiseksi piipunrassi taitettiin puoliksi ja sen taitoskohtaan pujotettiin helmi. Koska kuopus oli saanut valmiiksi tämän askartelun materiaalit, halusi siskokin valita itselleen askartelukaapeistamme täysin samat materiaalit.


Tämän jälkeen piipunrassia taitettiin ympäri sen verran, että pujotettu helmi jäi tukevasti paikoilleen. Seuraavaksi piipunrassin molempiin puoliin pujotettiin helmiä. Helmiä voi pujottaa piipunrassiin enemmänkin ja ne voivat hyvin olla erivärisiä, sen mukaan mitä kaapeista sattuu löytymään.


Seuraavaksi piipunrassin molemmat päät pujotettiin viimeisen helmen läpi ja piipunrassin molemmat puolet taiteltiin sydämen muotoon sopiviksi.


Piipunrassin päät käännettiin vielä kauniisti helmen sivuille. Tämän jälkeen viimeisen helmen läpi pujotettiin neulan avulla ripustuslanka.


Ripustuslanka solmittiin ensin helmen yläpuolelta hevosenhäntäsolmulla ja lopuksi narun päistä samalla tavalla.


3 kommenttia:

 1. Tosi kiva ja helppo pienempiekin kanssa tehdä ❤ mukavaa torstai päivää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäsin myös tämän askrtelun yksinkertaisuudesta ja toisaalta siitä, että sitä saa helposti muutettua myös omannäköiseksi. Mukavaa loppuviikkoa! :)

   Poista
 2. Kiitos ja hyvää myöhäistä ystävänpäivää ja mukavaa laskiaistiistaita sinulle! <3

  VastaaPoista