torstai 12. toukokuuta 2022

Kirsikkapuun oksa

Muistan nähneeni Pinterestin kuvatarjonnassa joskus oksan, joka oli tehty paperipussista väännellen. Tuohon oksaan oli lisäksi liimattu paperisia vaaleanpunaisia kukkasia ja oletan sen olleen kirsikkapuun kukkiva oksa. Minulle jäi kauppakäynnin jälkeen ylimääräiseksi pieni ruskea paperipussi ja halusin koittaa keväisen kukkivan oksan askartelemista lapseni kanssa.

Taustaksi työhön teimme edellisenä päivänä vihreän paperin saippuavesivärjäyksen avulla. Sekoittelin sitä varten pienessä astiassa veteen tiskiainetta sekä vihreää väriä.

Tämän jälkeen vihreään saippuaveteen piti puhaltaa pillillä, jotta se kuplisi yli astian pinnan. Seuraavaksi pilli laitettiin sivuun, otettiin esille valkoinen taustapaperi ja vietiin se astian päälle. Näin astiassa olevat saippuakuplat värjäsivät paperin hauskasti.


Saippuavesivärjäys sopisi jo itsessään kivaksi kuvistyöksi, varsinkin jos värejä olisi enemmän kuin yksi ja paperista saisi näin tehtyä monivärisen.

Me kuitenkin jatkoimme seuraavana päivänä työtä tekemällä ensin ruskeasta paperipussista oksan. Taittelin ensin tätä varten paperipussin suoraksi ja leikkasin siihen kohtia, joista saisi tehtyä pienempiä oksia. Tämän jälkeen lähdimme kääntelemään paperipussia oksaksi. 

Lopullisen version oksasta viimeistelin itse, sillä paperipussia piti vielä vähän leikata ja sen liimaaminen taustapaperiin oli kärsivällisyyttä vaativaa ja aikaa vievää työtä eikä lapseni oikein jaksanut osallistua aloitusta enempää tähän vaiheeseen. Oksaa liimatessa lisäsin siihen vielä pienmpiä oksia paperipussin osista, jotka olin leikannut aikaisemmin siitä pois. Muokkausta oli oikein kätevä tehdä näin jälkeenpäin, sillä liitoskohtia ei huomannut lainkaan oksan rakenteen takia.


Oksan liimaamisen jälkeen lapseni tuli takaisin askarteluhommiin, sillä seuraavaksi rutistelimme vaaleanpunaisesta silkkipaperista kirsikankukkia, jotka liimasimme paperioksaan.


Oli hauskaa saada käyttää tässä askartelussa kierrätysmateriaalia ja tulevaisuudessa taidankin laittaa kaikki tähän työhön sopivat paperipussit säilöön. Jos työstä haluaa kestoltaan lyhyemmän, voi taustapaperiksi ottaa värillistä paksumpaa paperia tai sitten taustan voi ihan vain laveerata. Taustapaperi on joka tapauksessa hyvä olla paksumpi, jotta oksan liimaaminen ei vääntele sitä täysin myttyrälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti