keskiviikko 3. maaliskuuta 2021

Värien sekoittaminen

Mielestäni kevät (ja syksy) on hyvää aikaa opetella tai muistuttaa mieleen värien sekoittaminen, sillä kevään ja varsinkin pääsiäisen kuvistöissä tulee käytettyä taas enemmän värejä. Värejä sekoittaessa tulee tietenkin samalla opeteltua tai kerrattua käsitteet päävärit ja välivärit.

Tein lapsilleni monisteet, jotka auttavat värien sekoittamisen harjoittelussa. Tulostin vähän monistuspaperia paksummalle paperille molemmille lapsille omat monisteet. Pienempi teki värien sekoittamisen valmiimpaan monisteeseen ja eskari-ikäinen monisteeseen, johon hän sai kirjoittaa itse värien nimet. Käytimme pullovärejä, joiden avulla oli helppo harjoitella värien sekoittamista ja nähdä selkeästi välivärien muodostuminen.


Monisteita voi hyvin käyttää myös koulussa oppilaiden kanssa. Tein kolme erilaista monistetta, joista voi valita oppilaiden tasolle sopivan version. Tein monisteen, jossa kaikki värit on kirjoitettu valmiiksi ja monisteen, jossa vain sekoitettavat päävärit on kirjoitettu valmiiksi sekä monisteen, johon saa kirjoittaa itse kaikki värit.

Tekemäni monisteet värien sekoittamiseen löydät myös toisesta blogistani (Ideoita koulun arkeen) sekä tästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti